Simicska Lajos lebukott, avagy részegen ne vedd fel a telefont

A pénteki S-day (a Simicska coming out napja) számos dologra világított rá. Elsősorban és mindenekelőtt nyilvánosan is megdöntötte azt a hazugság-tabut, hogy független újságíró, mint olyan, létezik. Nem létezik és soha nem is létezett. A Simicska médiacsoport vezetőinek rövid közleménye az ébresztőóra hajnali csörömpölésének hatásával kell, hogy hasson a magyar média egészére.

Miért is? Az a régi és féktelen hazugság, hogy „független” az újságíró most már végképpen idejét múlt. Az újságíró nem független: ő is elmegy választani, behúzza ikszét a szívének, lelkének, politikai elképzelésének kedves PÁRT neve mögé. Ha meg nem megy el, akkor eléggé disszonáns kárhoztatni a köz szereplőit a cselekedeteikért, hiszen, módjában állt volna befolyásolni azt. Még rosszabb, hogy közülük jó néhányan mindezek ellenére véleményvezérként páváskodnak és fikáznak mindent.

lajos3.JPG

Szóval ez kihúzva.

A lemondó médiavezetők nyilvánvalóvá tették, hogy irracionális kérésre (még ha az a kenyéradó gazdájuktól is jön) nem hajlandók szembeköpni magukat és azt az értékrendszert, pártszimpátiát, ne adj isten a miniszterelnök munkájához fűződő viszonyukat, amelyet több mint tíz éve képviselnek.

Rekonstruáljuk a történteket.

lajos2.JPG

Simicska behívja Liszkayt, birodalmának médiaguruját, hogy mostantól nagyot fordul a kerék és a világ, kőkeményen nekimenni Orbán Viktor személyének, Orbán Viktor családjának (feleségnek, gyerekeknek, szülőknek, mindennek) és népszavás-rtlklubos lendülettel ütni-verni őket is. Liszkay meghallgatja, talán még ellenkezik is egy kicsit, majd bemegy az övéihez, elmondja Simicska kérését és azzal a lendülettel lemond előttük. A többiek meghallgatják, a többi pedig a közleményben.

A lelkiismereti okok kitétel tehát úgy értelmezendő, hogy az érintettek a jobboldali egységet választották a megosztás helyett. Tartva az egy a tábor, egy a zászló kitételt.

Holott pár hete még eszközök voltak Lajos kezében, aki Szikszai hírtévés górén keresztül üzengetett a Népszavában, hogy őket bizony az Orbán-kormány ellenségként kezeli. Szikszai majd hamut szór magára és elmondja, hogy gazdája utasítására tette. Jó. A pénteki cselekedete felülírja ezt az eltévelyedését.

De miért is a Népszavában üzent Orbánéknak?

Simicska és az MSZP-s pártlap között régi szerelem ez. Tulajdonképpen Lajos tartott életben az egykori szocdem faliújságot, bár 2012-ben még azzal a nem titkolt szándékkal, hogy tessenek nem cseszegetni a szeretett Közgépet. Nem is csesztették, ám a szerkesztőket meg a szocik kezdték el csesztetni, hogy na, de hát ilyet, az Orbán-cimbi reklámoz a „mi” lapunkban! De lóvét, azt bizony nem adtak, és mivel az ember pénzből él – és a ballibeknél az elvek helyett (szemben Liszkayék döntésével) a lóvé a legnagyobb úr –, így Lajos egyre mélyebb bebocsátást nyert az Orbán-ellenes sajtó baloldali boszorkánykonyhájába.

Hálából lélegeztető gépen tartotta-tartja a lapot.

Viszonthálából Németh Péter főszerkesztő ízléses című publicisztikájában Lajosunk életéért aggódik (Na, de Péter! Lajos felborul szánkózás közben egy labanc buckán és akkor az már egy Orbán által megrendelt merénylet? Ne vicceljünk már!) Összenőtt, ami összetartozott. Simicska és a Népszava. Érdekfrigy?

Első ránézésre az. Mert mi is történt csütörtökön és pénteken. Lajos rájött, hogy nem folytathatja a kormány támadását az RTL Klubon keresztül. És nem folytathatja háttéregyezkedéseit sem az RTL Klubbal. Pedig ezért a bizniszért sok mindent tett. A csatorna hírműsorának ő szolgáltatott muníciót. Azaz nem őt támadták hátba médiamunkásai, hanem ő támadta hátba a kormányt. S nem csak a kormányt, hanem az úgynevezett jobboldal politikai és értékközösségét. A vélelmezett megállapodás (kormány-RTL) ezt az eszközt vette ki a kezéből. Éktelenül felbőszült és magához rendelte évtizedes Sanchoját, Liszkayt, aki aztán beintett dúvad elképzeléseinek. Ekkor Lajos kinyilatkoztatott a Németh-csicskásának a totális médiaháborúról ekképpen.

És maga elé vette a viszkisüveget, amely – akkor – még nem volt üres. Fodor Gábor is úgy fogalmazott a szombati Népszabadságban, hogy emlékei szerint Lajosunk „gyakran került illuminált állapotba”. Gyakran és akkor nem nagyon tudta kordában tartani mondatait. Az Átlátszó felvételén is jól hallatszik, hogy Lajos akkor kezdett trágár szavakkal összevissza beszélni, amikor már nem volt szomjas.

Ne szépítsük: Simicska Lajos bebaszott, mint az albán szamár és felvette a telefont.

lajos1.JPG

Ez több mint bűn, ez hiba. Nem az a baj, hogy vedel – ilyen sokunkkal előfordulhat(ott) egy-egy gyengébb pillanatunkban –, hanem, hogy senki nem volt a környezetében, aki azt mondta volna: ne vedd fel! Vagy legalább eltette volna a telefont. Nem tették, felvette. Így aztán egy sajtó- és politika történeti ámokfutás vette kezdetét egy pénzéhes, kapzsi, elvtelen, részeg oligarcha részéről. Egyetlen hóbortos, indulatos irány motiválta: megosztani, szétverni a jobboldalt, saját mamelukjait megfélemlíteni, nyomást gyakorolni mindenre és mindenkire.

Ebből aztán az lett, hogy a bódultság önsorsrontást okozott. Liszkay (aki mindent Lajosnak köszönhetett) lefalcolt csapatával, mert a jobboldalt és a kormányfőt nem támadják hátba. A Hír tévét, amely Lajos elméjében az RTL Klub Híradóját lesz hivatott a közeljövőben helyettesíteni szakmailag ellehetetlenítette. Eddig sem volt egyszerű levakarni a Fidesz házi tévéje stigmát (nem is sikerült), de azért csak bementek túloldali közszereplők, politikusok, művészek, újságírók vendégnek. Most milyen helyzetbe kerültek szerencsétlen szerkesztők? Bemutatkoznak, elmondják, hogy a Hír tévétől keresik a delikvenst, aki visszakérdez: „a Simicska tévétől? Oda nem megyek”.

És szépen lassan elfogynak a megszólalók és velük a tartalom. Aztán lehet majd részegen üvöltözni szerencsétlen kollégákkal, de erről bizony nem ők tehetnek.

Erről az az ember tehet, aki részegen felvette a telefont és szét akarta verni a jobboldalt.

Erről az az ember tehet, akiről az S-day alkalmából kiderült: az Orbán-kormányt ért baloldali támadások mögött 2014 áprilisa óta ő áll.

Erről az az ember tehet, aki egység helyett megosztottságot akart.

Erről az az ember tehet, aki most részegen, vagy józanul, de a saját kardjába dől(t).

Ennek az S-daynek egy haszna van: a magyar sajtó Dorottya napja óta már nem lehet olyan, mint előtte volt. Vége a független újságírós mítosznak és vége annak a sajátos versenynek, hogy csúnya szavak leírásában, kimondásában meddig lehet elmenni.

Sajna, kollégák, ezt a versenyt egy részeg oligarcha utcahosszal nyerte.

Itt az ideje a tárgyilagos, új nyelvezetű magyar sajtó létrehozásának. Felelőtlen káromkodások nélkül. 

Címkék: Simicska Lajos
89
https://csvm.blogstar.hu/./pages/csvm/contents/blog/12972/pics/lead_800x600.jpg
Simicska Lajos
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 89 db hozzászólás érkezett!
Wladek válasza: Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) bejegyzésére 2015-05-30 09:11:01
Átszakad a gát és ezerrel fogsz ránk ömleni az elvtársaiddal?
Válaszolok
Wladek 2015-05-30 09:08:49
Nem tudom Lalának-vagy a feleségének-vannak e gyerekei.Milyen lesz később hallgatni,hogy a gyengeelméjű fater micsoda ámokfutást rendezett!Minket is miatta utálnak...
Válaszolok
floatleft 2015-02-12 16:32:41
@no_successful2: +1
Válaszolok
Mark Bolt 2015-02-12 08:24:12
"– és a ballibeknél az elvek helyett (szemben Liszkayék döntésével) a lóvé a legnagyobb úr"

Mert aki felmond Simicskánál annak nem, mi? Aki felmond Simicskánál az egyszerűen arra fogad, hogy hosszútávon kifizetődőbb ez a döntése.

Ha pedig egy újságnál a megsemmisülés a tét, akkor jóhogy a lóvé a legnagyobb úr.
Válaszolok
kalaposinas 2015-02-10 15:42:06
@csak egy néző: Mi volt vajon ezeknek a drága lelkiismeretes emberek lelkével tavaly április óta? Csoda, hogy nem bolondultak meg a nagy önmarcangolásban.
Válaszolok
Andráska8 2015-02-10 15:06:01
Simicska helyében én megkettőzném a védelmemet:

www.sztarklikk.hu/egyeb/sztarklikk-kozelet/158670/
Válaszolok
Andráska8 2015-02-10 15:04:55
Ha Simicska részeg, akkor ez az orrát fogdosó, majd kezet adó bugris mi? :(
www.srf.ch/news/international/merkel-fordert-von-ungarn-mehr-toleranz
Válaszolok
tesz-vesz 2015-02-10 09:35:50
nincs független újságírás? :O
és ez csak most esik le? tök felesleges poszt

" kiderült: az Orbán-kormányt ért baloldali támadások mögött 2014 áprilisa óta ő áll."

igen? miért is?
Válaszolok
Reszelő Aladár 2015-02-10 08:58:22
Lassan kezdem azt hinni, hogy hogy a Fidesz MINDEN támogatóját már elvesztette, hisz némi Simicskázás meg Mészáros Lőrincezés, meg Paksozás, meg illiberálisozás, a be nem vezetett internetadó, meg egy nyomorult 5000 forintos autópályadíj alapjaiban rombolta le középosztálybeli családok millióinak egzisztenciáját.

Senki szabadságát nem korlátozta senki. Azt írsz le amit akarsz, akkor és ott gyülekezel ahol akarsz, nem visznek be érte.Persze ha neked az a sajtószabadság, hogy graffitivel telefirkálod a Parlament falát, és bennt a történelmi zászlókkal akarod kitörölni a segged, miután az elnöki székbe kuláztál, az anarchia. Viszont akkor számolj azzal, hogy bárkinek jogában lesz nagyon durván megverni téged ezért.

Simicska telespriccelte a médiát, de visszacsinálni már ő sem tudja. Békülés lesz, mert ez így árt a biznisznek. Amúgy a HírTV sosem volt független, ahogy a Magyar Nemzet sem, és Lánchíd rádió sem. Nem is ezt reklámozták. Viszont amíg lesz nézettség, addig lesznek vendégek is.
Válaszolok
Dr. Tim Pedersen Dr. (egy L-lel) 2015-02-10 04:20:25
Ez az írás is se nem tárgyilagos, se nem függetelen. Próbáljátok ellapátolni ezt a hatalmas szarkupacot, de alulról kezdtek hozzá ezért az újra rátok omlik. Avagy átszakadt a gecitározó gátja, ömlik rátok ezerrel a cucc. Próbáltok a felszínén maradni, de az örvény mindig a mélybe ránt. Sajnos a mentőöveket ezek a gecik már rég ellopták. Csak a jó úszók fogják túlélni, de rájuk ragadt cuccot lemosni már ők sem fogják tudni. További jó kapálózást!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?