„Aktivisták” aknamunkája

CSVM

Az idén még ünnepelhetjük Európa Napját. És jövőre? Mi kell még ahhoz, hogy az EU területéről kitiltsák az EU érdekeivel szembe menő, azt maximálisan figyelmen kívül hagyó „civil aktivistákat”? 

Az NGO-k (nem kormányzati, azaz civil szervezetek) kétes tevékenységéről Görögországban már tegnap beszámoltunk, amibe aztán az Ezatuti is belekapaszkodott rendesen. Sajnos volt/van mibe.

Bíztunk benne, hogy a probléma a tegnapi cikk tartalmazta az összes elszomorító görögországi hírt, de csalódnunk kellett. Ma reggel a postaládánkban 3, egymást követő, április közepi nap híre landolt.

„Az Idomeni tábor evakuációjáról a görög rendőri összekötő továbbra sem tudott új információval szolgálni, de megismételte, hogy a kiürítés lassan halad, aktivisták és provokátorok nehezítik meg a hatóságok munkáját. Egyes, meg nem nevezett NGO-k munkatársai folyamatosan arra buzdítják a migránsokat, hogy maradjanak a határ közelében, mert az bármikor újra nyílhat – így érthető, hogy a görög hatóságok kérésére nagyon kevesen hagyják el a tábort. A kérdéses NGO aktivitás miatt a görög hatóságok a táboron kívül ellenőrző pontokat állítottak fel, és nem engedélyezik az NGO-k működését a táborban. (Gevgelija, 2016. április 11.) 

Ez ugye, az április 10-i, Idomeni incidens, azaz kitörés másnapja. Alexis Tsipras miniszterelnök sem kussolt, nyilvánvaló információk birtokában nyilatkozatában hevesen támadta az ún. NGO-kat, aktivistákat, akik a migránsokat álinformációkkal látják el és a határ megrohamozására bíztatják őket. A görög hatóságok nem nevezték meg ezeket a provokátorokat, de Tsipras elmondása szerint külföldi állampolgárok, akik nem görög területen laknak. A sajtó információi szerint az „aktivisták” Gevgelijából járnak át NAPONTA az Idomeni sátortáborba. Az április 10-i sikertelen áttörési kísérlet ellenére az aktivisták arra buzdítják a migránsokat, hogy ma is próbálkozzanak a határ megrohamozásával.

A Thesszaloniki rendőrség megkezdte a nyomozást a gyanús NGO-k működésével kapcsolatban, kb. 60 görög, német, olasz, spanyol és angol „aktivistát” gyanúsítanak, akik közül többen korábban részt vettek rendőrökkel való összecsapásban”. (Athén, április 12.) 

De ez sem segít. Másnap arról tudósítottak, hogy

„továbbra is feszült a hangulat a két sátortáborban, Idomeninél és a pireuszi kikötőben. Újabb komoly incidensek megelőzése érdekében Idomeninél a görög rendőrség fokozottan ellenőrzi a falu felé tartó autókat és utasaikat, 15 aktivistát letartóztattak”. (Április 13.) 

Csendben kérdezzük: meddig tűri ezeknek az álságos ÉRDEKszervezeteknek az anarchista működését az EU? Nem kellene őket kipicsázni az öreg kontinensről?

Ahogy dőlnek az információk, úgy elég egyértelmű a válasz: de.

https://csvm.blogstar.hu/./pages/csvm/contents/blog/27125/pics/14626950605971861_800x600.jpg
Civil Szervezetek,Migráció,Migráns,NGO
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?