A Szuperkórházba futnak be a Déli vonatai?

CSVM

Blogunk értesülései szerint óriási a kavarás a Déli és a Kelenföldi Pályaudvar területeinek hasznosításáról, szerencsétlen MÁV csak kapkodja a fejét, ahogy fölötte döntenek a legkülönfélébb hasznosításokról. Nemrég a MÁV izzadtságos munkával készített terveket, hogy a Déli bezárásával át tudja rakni a vágányokat Kelenföldre, hogy az a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza. Ez most mehet a kukába? 

Nem volt könnyű Kelenföldre betervezni a ma Délibe érkező vonatokat, mert nem rég a Főváros lenyúlt onnan területeket, hogy legyen ott P+R parkoló a 4-es metró kiszolgálására (ugye a metró átadásakor még nem volt szó a Déli bezárásáról). Mindegy, nagy nehezen megoldották. Erre jött a megvilágosodás a döntéshozók részéről, hogy mi lenne ha erre a területre építenék a Budapesti Olimpia röplabda csarnokát? „Csodálatos, pont erre gondoltunk” – mondta a MÁV, majd nem kis csatározások árán ezt sikerült megtorpedózniuk. Gondolhatták ezzel végre nyugalom lesz, de nem így történt.

A legutolsó fantazmagóriák szerint a kérdéses kelenföldi területre az új állami Szuperkórház kerülne. Megáll az ész, nem? Teljesen átgondolatlan, egymásnak ellentmondó ad-hoc döntések születnek, a hosszú távú következményekkel egyáltalán nem számolva. Az, hogy az a pár tucat többlet szerelvény a déliből hol lesz elhelyezve nem aggaszt senkit, végül is csak több ezer utazó kiszolgálásával játszanak. Vagy attól lesz szuper a kórház, hogy két kórházi ágy közé egy vágányt is be tudnak szuszakolni?

UPDATE:

A blogstar megkérdezte a kormányinfón Lázár Jánost, hogy akkor most mi is a helyzet. Íme a miniszteri válasz:

„Erősíteni fogja a két beruházás egymást, a Kelenföldön kialakul egy nagyon erős közlekedési csomópont. A kelenföldi pályaudvar eddig is európai uniós pályázatokból került fejlesztésre és azok a vasútvonalak is, amelyek odavisznek. Ezt a kormány most szeretné továbberősíteni, és itt metróátszállási pont is van, azaz aki bejut Kelenföldig, az metróval tovább tud menni. És emellé állami és fővárosi területen szeretnénk megvalósítani az új kórházat a parkolási kapacitással együtt. Tehát egy új, körülbelül nyolcszáz ágyas kórház, egy teljesen megújított, nagy kapacitású, nagy befogadású, képességű pályaudvar és a metróvonal együtt képes lesz egy új fővárosi, társadalmi csomópontot kiadni”.

Ámen.

https://csvm.blogstar.hu/./pages/csvm/contents/blog/27848/pics/14654704916541097_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?