Blogolj!

Balog egy gyurcsányistával készül köztársasági elnöknek?

CSVM

Nem is kell keményvonalas fideszesnek lenni, hogy az ember lecidázza magát az elmúlt hetek szíjjártói gesztuspolitizálása láttán (a mindenhol jól fekvő Dobolyi Alexandra (MSZP!) nagyköveti kinevezése és Eörsi Mátyás (SZDSZ-DK!) főtitkári támogatása egy humbug szervezet élére, amikor jön az újabb pofon a polgároknak: Balog Zoltán „isteni erőforrás” miniszter Gyurcsány Ferenc volt miniszterét nevezte ki miniszteri biztosnak. Bumm a fejbe! 

Persányi Miklós. Jegyezzük meg ezt a nevet, ha a politikai túlélőkről írunk majd kötetet. Az első 10 oldalon kell szerepelnie. Persányi kényelmesen megélt eddig az „én vagyok maga az Állatkert” marketingből, miniszteri stallumig is vitte, majd visszaejtőernyőzött a vízilovakhoz, hogy aztán élvezze azt, hogy az általa gyűlölt kormány több milliárdos beruházást (Biodóm) hajtson végre territóriumában. Ügyes, mondja erre Kohn bácsi, de itt azért egy picit többről van szó.

Persányi ugyanis fülét-farkát behúzva kussolt a Ligetvédők napelemekkel és drogos injekciós tűkkel dúsított „civil ellenállása” idején, holott akár az ő projektje is bukhatott volna. De nem! Persányi hallgatott, nem állt ki a Liget Projekt mellett, jól elvolt elefántjaival, egészen addig, amíg Balog nem szólt neki: „Valamit valamiért, te leszel a biztosom, mert szakmai munkád és előéleted biztosítja, hogy ezt a munkát a legmagasabb színvonalon fogod elvégezni”. (Ez azért még az indexnél is kiverte a biztosítékot Gyurcsány egykori SZDSZ-es minisztere Balog Zoltán miniszteri biztosa lett).

Ja, főleg az előélet.

Ebből az előéletből a következő sülhet ki: Persányi belülről fúr mindent, ami építkezés, Közlekedési Múzeumtól Nemzeti Galériáig. (Liberálisok mesélték vihogva, hogy másik kis kedvencüket már megkínálta egy „Dávid, minek ez a múzeum?” mondattal.) Hírek szólnak arról, hogy megszűntetné a Kós Károly sétány aszfaltját (a trolit meg oldja meg Tarlós és a BKK), és gyepesítené a Hősök terét.

Grandiózus elképzelések, amit nyilván világgá kürtöl, majd széttárja a karját, hogy ez fránya kormány semmit nem enged, pedig ő mennyire bezöldült!

Az is nyilvánvaló, hogy Persányi sem vállalná Balog felkérését, ha teljesen esélytelen, reménytelen lenne a Városliget zöldszempontú megújítása, amit már nélküle is megtettek a tájépítészeti tervpályázat nyertes művével. Most azonban vége a szűzkurva létnek, hiszen a nehezen azonosítható halmazállapotú Ligetvédők már az ő felségterületére is betették a lábukat tiltakozva a Biodóm körüli fakivágások kapcsán.

De a legjobban ezzel az egésszel Balog Zoltán miniszter járhat, aki már javában készül a Sándor palotába, hogy aztán elmondhassa, minisztersége alatt hidat vert a két tábor között, a Gyurcsány-kormány volt miniszterét nevezte ki saját biztosának, ezzel is védte a Liget zöldjét.

S ha mindez így meg is valósul (jó esély van rá), akkor a Balog által utódnak nevelt Novák Katalin vajon mennyire behúzott kézifékkel kell, hogy elkezdje 2017 nyarától minisztersége első évét, amelynek szerves része lesz 2018-ban átadni a Liget Projekt addig megvalósult részeit?

Egy tutifix: Persányi (biztos) ott áll majd mellette. Mert biológusként pontosan tudja, hogy a rinocérosz bőre milyen vastag és ismeri a kaméleont is…

https://csvm.blogstar.hu/./pages/csvm/contents/blog/30151/pics/14735031526482557_800x600.jpg
Balog Zoltán,Persányi Miklós
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?