Blogolj!

Botrány az EUROP-MED körül - 2. rész

CSVM

Nagy a zűr a budaörsi egészségügyben, a feladatokat korábban ellátó, EUROP-MED Kft.-n belüli belviszályok, a cégvezetők közötti vádaskodás és zűrös pénzügyi manőverek miatt a képviselőtestület hosszas halogatás után a céggel kötött szerződés felmondásáról döntött. A hajdani SZDSZ-hez köthető egészségügyi szolgáltató cég helyére érkező JUMP CONSULTING Kft-ről időközben kiderült, közel állhat a polgármesterhez, mivel korábbi élettársának nevelt fia vezető beosztásban dolgozik a cégnél.

Kész helyzet elé állították a képviselőket 

A képviselőtestület elé először június 22-én került az egyre inkább terebélyesedő ügy, a képviselők pedig döntést hoztak a 2001. április 17 óta fennálló szerződés felmondásáról – harminc napos határidővel - arra hivatkozva, hogy a cég belső problémái veszélyeztethetik a betegellátást, illetve megegyeztek abban is, hogy ideiglenesen más cégre bízzák az egészségügyi ellátórendszer működtetését. A feladatra dr. Gamal közvetítésével gyorsan „bejelentkezett” a Telki Kórház Egészségügyi Szolgáltató Kft., a döntést pedig augusztus 31-ig elhalasztotta a képviselő-testület. Időközben kiderült, hogy az új szolgáltató képviselői megpróbálták megvásárolni Kovács Attila üzletrészét a EUROP-MED Kft.-ben, ám nem jártak sikerrel, ahogy az is, hogy a feladatellátásba bevonnák a JUMP CONSULTING Kft. Később a Telki Kórház Kft. visszalépett a szükséges források híján, így amikor a képviselőtestület augusztus 31-én rendkívüli ülésen tárgyalt a folytatásról, már a JUMP CONSULTING volt az egyedüli „kihívó”.

Eközben Kovács Attila sem maradt tétlen, levelet írt a képviselő-testületnek, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy az új szolgáltató egyik ügyvezetője Spányik András István, Wittinghoff Tamás volt élettársának a fia lesz. Ezt az állítást alátámasztja, hogy A JUMP CONSULTING Kft. nyilvános cégadataiban feltűnik  Dr. Spányik neve is, illetve a közeli kapcsolatot maga a polgármester sem igyekezett tagadni, amikor a rendkívüli ülésen Löfler Dávid képviselő rákérdezett, ehelyett kitérő válaszokat adott, illetve a város érdekeire hivatkozott. De Wittinghoff Tamás és Spányik András közeli ismerőssége ott is tetten érhető, hogy mindketten szerepelnek a tavaly megalakult, főként az egykori SZDSZ-es holdudvarhoz köthető személyek által létrehozott Új Köztársaság alapítói között. A testület többsége végül megszavazta, hogy a cég átvehesse – egyelőre ideiglenesen – a EUROP-MED feladatait. Kérdéseinkkel megkerestük Kovács Attila ügyvédjét, de lapzártáig nem kaptunk választ, és a polgármesteri hivatalt is, ahol pedig elzárkóztak a válaszadástól. 

Volt SZDSZ-esek marakodnak a koncon 

A budaörsi egészségügyi ellátást érintő kérdésekről Nagy Sándor András, a helyi Fidesz elnöke tartott sajtótájékoztatót szeptember 8-án, amelyen rámutatott, 2001-ben egy SZDSZ-közeli cégnek szervezték ki a budaörsi egészségügyi ellátást, elhagyva a biztonságos önkormányzati egészségügyi szférát. Wittinghoff Tamás akkor ezt azzal az ígérettel lépte meg, hogy így Nyugat-európai színvonalú lesz a betegellátás. Ehhez képest évek óta romlik a színvonal, a lakosok az önkormányzat által finanszírozott közvélemény kutatások adatai szerint egyre elégedetlenebbek az ellátás színvonalával, a polgármester mégsem tett semmit mostanáig, amikor már büntetőfeljelentés történt, és állítólag fizetésképtelenné vált a EUROP-MED. De még most is inkább tűnik mindez a volt SZDSZ-esek belviszályának, illetve a konc feletti marakodásnak. Fel kell tenni a kérdést, mi motiválta Wittinghoff Tamást, hogy ebben a válsághelyzetben a volt élettársa fiának érdekeltségébe tartozó céget bízzon meg a feladattal, aki bizonyára kitűnő orvos harminc évesen is, de kérdéses, hogy egy harmincezres város egészségügyi rendszerének válságkezelésével és igazgatásával is meg tud majd birkózni.  Ez lenne Ausztria? Hozzátette, nem lenne jó, ha cseberből vederbe kerülnénk, mi több a „jump” szó magyarul ugrást jelent, márpedig a budaörsiek nem szeretnének fejest ugrani ugyanabba a gödörbe, amit Wittinghoff Tamás elhibázott egészségpolitikája okozott– utalt a szolgáltatásokat átvevő cég nevére Nagy Sándor András.

Címkék: EUROP-MED
https://csvm.blogstar.hu/./pages/csvm/contents/blog/30186/pics/14736653387694582_800x600.jpg
EUROP-MED
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?