Blogolj!

Pedagógusok a liberálisok hálójában

Január 30-ára, holnapra „Országos tantestületi értekezletre” hív a PDSZ, a Hívatlanul Hálózat és a Humán Platform, ahol tantestületek és civil szervezetek képviselői folytatnak majd megbeszélést. A szervezők utaztatást is vállalnak, a vidékről jövők számára az utazási költségeket megtérítik. Február 3-ára pedig tüntetést is szerveznek az oktatás helyzete miatt. A háttérből valószínűleg az egykori SZDSZ-es értelmiség, a HAHA és Gulyás Balázs, az MSZP-s Gurmai Zita fia mozgatják a szálakat. I. rész

Az elégedetlenséget szító liberális civil szervezetek legfontosabb tagja a bevándorláspárti, az LMBTQ-jogokat szélesíteni kívánó, a Norvég Civil Alap támogatásából működő liberális szervezet, a Humán Platform, mely tevékeny résztvevője volt a 2014 őszi – hamvába holt – tüntetéssorozatnak. A szervezetet a Gulyás Márton vezette Krétakör építette fel. Tagjai között megtalálható egyebek mellett a Hallgatói Hálózat, a Hívatlanul Hálózat, a Hálózat a Tanszabadságért, a Közmunkás Mozgalom a Jövőért, A Mozgalom a Feltétel Nélküli Alapjövedelem Bevezetéséért, az Oktatói Hálózat és a Szabad Oktatást Csoport. Két pártoló tagjának egyike a Város Mindenkié Csoport (akik önkormányzati közmeghallgatásokon okozott botrányaikról is hírhedtek). A Humán Platform annyira civil és önszerveződő, hogy a legemlékezetesebb megmozdulásukat (Lázár János elleni tüntetés) is részben a Norvég Alap pénzéből finanszíroztak. (Kétlem, hogy erre kapták volna a támogatást…). 

GULYÁS MÁRTON MÁSKÉNT LÁTJA 

Nem meglepő módon ezen „civil” szervezet körül megtalálható Soros György is: a Krétakör 2012-ben 35 millió forintot kapott egy Soros által finanszírozott alapítványtól. Hogy mennyire apolitikusak és pusztán az oktatás érdekeit viselik a szívükön, arra bizonyíték, hogy a Krétakör egyébként a Fidesz-székházat 2013 márciusában elfoglaló, „Az alkotmány nem játék” elnevezésű csoport hátországaként működött. (Szimpatizánsaik a Krétakör Alapítvány bankszámlájára utalhatták a csoportnak szánt adományokat).

A Humán Platform már 2012 decemberében is szervezett tüntetést a kormány felsőoktatási reformjavaslata ellen (hallgatói szerződés), melyen több baloldali politikus is megjelent: Szanyi Tibor, Kunhalmi Ágnes, Karácsony Gergely és Jávor Benedek. A felszólalók, instruálók között ott volt Barabás Richárd, aki jelenleg a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja, XI. kerületi önkormányzati képviselő. 2013 júniusában is együtt tüntettek a PDSZ-szel, a Hallgatói Hálózattal, a Hálózat a Tanszabadságérttel, a Középiskolai Hálózattal, a Liga Szakszervezetekkel, az Oktatói Hálózattal és a Szülői Hálózattal a közoktatás és a felsőoktatás átalakítása ellen.

De ez még csak a bevezető rész…

(folytatjuk)

Ezeket a cikkeket olvastad már?