Blogolj!

„Aktivisták” aknamunkája

2016.05.08.
CSVM

Az idén még ünnepelhetjük Európa Napját. És jövőre? Mi kell még ahhoz, hogy az EU területéről kitiltsák az EU érdekeivel szembe menő, azt maximálisan figyelmen kívül hagyó „civil aktivistákat”? 

Az NGO-k (nem kormányzati, azaz civil szervezetek) kétes tevékenységéről Görögországban már tegnap beszámoltunk, amibe aztán az Ezatuti is belekapaszkodott rendesen. Sajnos volt/van mibe.

Bíztunk benne, hogy a probléma a tegnapi cikk tartalmazta az összes elszomorító görögországi hírt, de csalódnunk kellett. Ma reggel a postaládánkban 3, egymást követő, április közepi nap híre landolt.

„Az Idomeni tábor evakuációjáról a görög rendőri összekötő továbbra sem tudott új információval szolgálni, de megismételte, hogy a kiürítés lassan halad, aktivisták és provokátorok nehezítik meg a hatóságok munkáját. Egyes, meg nem nevezett NGO-k munkatársai folyamatosan arra buzdítják a migránsokat, hogy maradjanak a határ közelében, mert az bármikor újra nyílhat – így érthető, hogy a görög hatóságok kérésére nagyon kevesen hagyják el a tábort. A kérdéses NGO aktivitás miatt a görög hatóságok a táboron kívül ellenőrző pontokat állítottak fel, és nem engedélyezik az NGO-k működését a táborban. (Gevgelija, 2016. április 11.) 

Ez ugye, az április 10-i, Idomeni incidens, azaz kitörés másnapja. Alexis Tsipras miniszterelnök sem kussolt, nyilvánvaló információk birtokában nyilatkozatában hevesen támadta az ún. NGO-kat, aktivistákat, akik a migránsokat álinformációkkal látják el és a határ megrohamozására bíztatják őket. A görög hatóságok nem nevezték meg ezeket a provokátorokat, de Tsipras elmondása szerint külföldi állampolgárok, akik nem görög területen laknak. A sajtó információi szerint az „aktivisták” Gevgelijából járnak át NAPONTA az Idomeni sátortáborba. Az április 10-i sikertelen áttörési kísérlet ellenére az aktivisták arra buzdítják a migránsokat, hogy ma is próbálkozzanak a határ megrohamozásával.

A Thesszaloniki rendőrség megkezdte a nyomozást a gyanús NGO-k működésével kapcsolatban, kb. 60 görög, német, olasz, spanyol és angol „aktivistát” gyanúsítanak, akik közül többen korábban részt vettek rendőrökkel való összecsapásban”. (Athén, április 12.) 

De ez sem segít. Másnap arról tudósítottak, hogy

„továbbra is feszült a hangulat a két sátortáborban, Idomeninél és a pireuszi kikötőben. Újabb komoly incidensek megelőzése érdekében Idomeninél a görög rendőrség fokozottan ellenőrzi a falu felé tartó autókat és utasaikat, 15 aktivistát letartóztattak”. (Április 13.) 

Csendben kérdezzük: meddig tűri ezeknek az álságos ÉRDEKszervezeteknek az anarchista működését az EU? Nem kellene őket kipicsázni az öreg kontinensről?

Ahogy dőlnek az információk, úgy elég egyértelmű a válasz: de.

A görögök már gyűlölik a migra importőröket

2016.05.07.
CSVM

A negédes, baromiraveledvagyunksajnálunkésszeretünkésöleljmeg NGO-k (azaz, civil szervezetek) álságára kezdenek rájönni a migráns-kérdés kulcsállamában, Görögországban. Az elmúlt hetekben-napokban kemény, félreérthetetlen kormányzati nyilatkozatok küldték el a túróba a Soros pénzelte, Európa tönkretételében érdekelt migráns szponzorokat. Vajon elég lesz-e?

Görögország hadban áll.

Magával (belső társadalmi feszültségek, tüntetések, migráció) és a külső erőkkel (pénzügyi és nemzetközi, humanitáriusnak, emberi joginak mondott szervezetek) szemben.

A belügyet most hagyjuk, mert bár az is érint bennünket, azért inkább csak áttételesen.

A civil szervezetek álszent működése azonban nagyon bekavarhat Magyarországon is. Mert hiába a szép szavak, a mosolygós fiatal lányok, az odacsődített médiának készített beállított fotók, azért a helyzet és a szerepük egyáltalán nem tiszta.

Nem én mondom, hanem a görög külügyminiszter. Nikos Kotzias ugyanis az Idomeni helyzettel kapcsolatban az NGO-kat (nem-kormányzati, azaz civil szervezetek – a szerk.) tette felelőssé. A külügyminiszter szerint olyan nemzetközi szervezetek kapnak pénzt, melyek nem veszik figyelembe a kormány terveit, arra buzdítják a migránsokat, hogy a sátortáborban maradjanak és terveket készítenek nekik a határok átlépéséhez. „Görögországban az NGO-k kiváló munkát végeznek, sok embert mentettek meg. Vannak azonban néhányan, akik a migrációból üzletet csináltak” – nyilatkozta tegnap előtt.

Jól van, na, legyinthetnénk, hiszen ártatlan tekintetű jogász-szociológus-pszichologus-művész és még ki tudja kik eseti botlásáról van szó csupán.

Hát, nem!

Nincs egy hónapja (3 hete), hogy a görög állambiztonság egyre inkább tart attól, hogy újabb súlyos incidensek történhetnek Idomeninél. A rendőrség információi szerint az ún. „aktivisták” provokációja miatt nagyobb mértékű erőszakos fellépésére is sor kerülhet. Ennek egyik oka, hogy Athénból és Thesszalonikiből folyamatosan érkeznek görög provokátorok a táborba, akiknek már tapasztalata van az ilyen jellegű szervezett incidensekben.

Meg is szólalt a kormány, hiszen Dimitris Vitsas védelmi társminiszter kerekperec kijelentette, hogy nagyon nehéz feladat kideríteni, hogy melyek a valódi segélyszervezetek, és kik azok, akik az ideológiájukat követve a migránsokat veszélybe sodorják.

Mindenesetre – keményen tojva a nagy, európai pc követelményekre – a görög kormány egy törvénytervezetet akar a Parlament elé terjeszteni az NGO-k szigorúbb ellenőrzésére vonatkozóan. Ez mondjuk érthető, hiszen jelenleg Görögországban 176 NGO tevékenykedik.

Idomeniben meg feszült a hangulat, ismét összecsapások voltak migránsok csoportjai között. A rendőrség pedig újabb aktivistákat állított elő a táborban.

Hát tényleg: kik ezek a gyilkos migránssimogatók? 

Ezeket a cikkeket olvastad már?